A A A K K K
для людей із порушенням зору
Височанська Об'єднана Територіальна Громада
Ніжинський район Чернігівська область

План дій, якщо ви зіштовхнулись з домашнім насильством

Дата: 03.12.2021 11:48
Кількість переглядів: 265

План дій, якщо ви зіштовхнулись з домашнім насильством?

?

Якщо ви зазнаєте домашнього насильства, або у вашій сім’ї існує загроза його скоєння, важливо підготувати план особистої безпеки, який допоможе у критичній ситуації.?

?

Підготуйтеся інформаційно: знайдіть місце, куди б ви могли піти у разі небезпеки, розкажіть про насильство тим, кому довіряєте, або тим, хто може вам допомогти (родичі, друзі). ?

Кампанія “16 днів проти гендерно зумовленого насильства” направлена на те, щоб допомогти постраждалим від домашнього насильства та зменшити його прояви в суспільстві.

Зберігайте інформаційний лист та поширюйте серед свого оточення. ?

1. Зробіть додатковий комплект ключів від дому/квартири або автомобіля та зберігайте у надійному місці, але так, щоб у разі небезпеки ви могли швидко вийти та дістатися безпечного місця. ?

?2. У надійному та завжди доступному для вас місці зберігайте паспорт, важливі документи (документи дітей, свідоцтва, що підтверджують право володіння майном, медичні картки тощо), певну суму грошей, а також необхідний одяг та ліки. ?

3. Якщо починається сварка, яка може закінчитись фізичним насильством, спробуйте перейти у приміщення чи кімнату, яку можна легко і швидко покинути. Намагайтеся триматися ближче до виходу. Уникайте суперечок у кімнатах, де є гострі та ріжучі предмети. ?

?4. Домовтеся зі своїми сусідами, щоб вони викликали поліцію, якщо почують шум і крики з вашого дому/квартири. Коли приїдуть правоохоронці, напишіть заяву та будьте готові чітко розповісти про ситуацію. ?

?5. Заздалегідь домовтеся з друзями або родичами про можливість надання вам тимчасового притулку в разі небезпеки. Важливо, щоб це були люди, які зможуть вас захистити та в яких кривдник одразу не почне вас шукати. ?

?6. Заздалегідь збережіть телефони місцевих служб, які зможуть надати вам необхідну підтримку (телефонні номери та інфографіка у попередній публікації). ?

?Ваш рівень підготовки – це ваша безпека. ?

Ігнорувати домашнє насилля не можна, йому немає виправдання. ?

Ці поради можуть зберегти вам життя, далі – справа правоохоронних органів. ?

?Пам’ятайте, говорити про насильство не с#НеМовчи

https://www.facebook.com/308459956175049/posts/1586502401704125/


« повернутися

Код для вставки на сайт

Вхід для адміністратора

Форма подання електронного звернення


Авторизація в системі електронних звернень