A A A K K K
для людей із порушенням зору
Височанська Об'єднана Територіальна Громада
Ніжинський район Чернігівська область

Рятувальники закликають батьків дбати про безпеку своїх дітей!

Дата: 01.11.2021 09:24
Кількість переглядів: 264

Рятувальники закликають батьків дбати про безпеку своїх дітей!

 

Щорічно на Чернігівщині виникають випадки, коли за різних обставин діти потрапляють у надзвичайні ситуації. Часто дитяча допитливість призводить до травмування, а щонайгірше — може навіть коштувати життя.

У період вимушених канікул питання безпеки маленьких громадян набуває особливої актуальності, адже вони найвірогідніше залишаться без належної уваги дорослих і в пошуках розваги вигадують небезпечні ігри.

Внаслідок цього наші маленькі громадяни отримують травми, або ще гірше - втрачають життя.  

Дитячі пустощі з вогнем, гра з піротехнічними виробами, самостійне відвідування дітьми місцевих водойм, покинутих будівель, самовільне користування печами, газовими або електричними приладами, недотримання заходів безпеки в разі виявлення боєприпасів або підозрілих предметів - найпоширеніші причини надзвичайних подій із наслідками. Підростаючому поколінню необхідно постійно нагадувати до яких тяжких наслідків призводить порушення заходів безпеки та роз’яснювати, як поводити себе, щоб уникнути лиха.

Тож, враховуючи це, рятувальники Головного управління ДСНС України у Чернігівській області звертається до батьків із проханням подбати про безпеку своїх дітей. Зокрема:

  • тримайте запальнички та сірники в недоступних для малечі місцях і розповідайте їм про небезпеку, яку приховує у собі вогонь;

  • не залишайте дітей вдома самих, якщо вони не в змозі самостійно вирішити проблеми, які можуть виникнути;

  • перевірте справність електромережі та не дозволяйте малолітнім дітям самостійно користуватися побутовими приладами;

  • не дозволяйте дітям самостійно відвідувати ставки, лісові зони, будівельні майданчики;

  • поясніть, що не можна перебувати на вулиці у період оголошення штормового попередження у вигляді поривів вітру, стояти поблизу дерев, рекламних щитів та біля малих архітектурних форм;

  • виховуйте у дітей навички культури безпечної поведінки, демонструючи на власному прикладі обережність у поводженні з вогнем, газом, тощо;

  • обов’язково розкажіть дітям, що в разі виникнення пожежі необхідно терміново сповістити про це дорослих та Службу порятунку за номером “101”.

Пам'ятайте, що безпека вашої дитини — це, перш за все, ваша особиста відповідальність!

 

 

Ніжинське районне упраравління 

ГУ ДСНС України у Чернігівській області


« повернутися

Код для вставки на сайт

Вхід для адміністратора

Форма подання електронного звернення


Авторизація в системі електронних звернень