A A A K K K
для людей із порушенням зору
Височанська Об'єднана Територіальна Громада
Ніжинський район Чернігівська область

З початку року піротехніки ДСНС України вилучили та знищили понад 54 тисячі вибухонебезпечних предметів

Дата: 18.08.2021 09:35
Кількість переглядів: 229

З початку року піротехніки ДСНС України вилучили та знищили понад 54 тисячі вибухонебезпечних предметів

 

Піротехнічні підрозділи ДСНС України щодня проводять роботи щодо обстеження території країни, виявлення, вилучення та знищення вибухонебезпечних предметів часів минулих війн. Лише впродовж 16 серпня, здійснено 53 виїзди, під час яких виявлено 700 боєприпасів.

Так, в Івано-Франківській області минулої доби піротехніки ДСНС знищили 2 вибухонебезпечні предмети. Зокрема, виявлену на відкритій території на березі р. Мізунька в селі Старий Мізунь, Калуського району, 81 мм мінометну міну часів ІІ Світової війни, та виявлену на березі річки Прут в селищі Ланчин, Надвірнянського району, кумулятивну протитанкову реактивну гранату ПГ-22 часів ІІ Світової війни.

Водночас, група піротехнічних робіт Головного управління ДСНС України у Житомирській області знищила шість вибухонебезпечних предмети часів другої світової війни, що були знайдені у Житомирському та Бердичівському районах. Одну знахідку виявило місцеве населення поблизу х. Лісовий, Житомирського району. Це був артилерійський снаряд калібру 76 мм. Протитанкову авіаційну бомбу знайшли поблизу с. Половецьке, Бердичівського району. Під час додаткового обстеження території піротехніки виявили ще 4 авіаційних бомби. Ймовірно, небезпечні знахідки залишили після себе так звані «чорні» металошукачі.

А на Хмельниччині 15 серпня піротехніками знищено артснаряд калібром 76 мм та дві мінометні міни калібром 82 мм часів Другої світової війни. Небезпечні знахідки було виявлено поблизу с. Велика Побійна, Кам’янець-Подільського району.

Крім того тривають роботи щодо розмінування звільнених територій Донецької та Луганської областей. Так, упродовж 16 серпня підрозділами ДСНС України на території Донецької області, де проводиться ООС, було обстежено 1,36 га території та 0,09 га акваторії й виявлено і вилучено 64 ВНП.

Загалом, з початку року піротехнічні підрозділи ДСНС вилучили та знищили 54 тис. 22 вибухонебезпечних предмети, у тому числі 666 авіаційних бомб.

Тож, з метою попередження нещасних випадків серед населення в разі виявлення вибухонебезпечних предметів, Державна служба України з надзвичайних ситуацій вкотре звертається до громадян з проханням дотримуватися правил безпечного поводження з вибухонебезпечними або невідомими предметами!

Категорично забороняється:

  • торкатися підозрілого предмету або пересувати його;

  • заливати його рідинами, засипати ґрунтом або чимось його накривати;

  • здійснювати на підозрілий предмет звуковий, світловий, тепловий чи механічний вплив, адже практично всі вибухові речовини чутливі до механічних, звукових впливів та нагрівання;

  • намагатися самостійно знешкоджувати знахідку.

Пам'ятайте, що у разі виявлення вибухонебезпечних предметів необхідно відразу повідомити про це за номером «101» або «102» та ні в якому разі не намагатися самостійно ідентифікувати знайдені боєприпаси.

 

Ніжинське районне упраравління 

ГУ ДСНС України у Чернігівській області


« повернутися

Код для вставки на сайт

Вхід для адміністратора

Форма подання електронного звернення


Авторизація в системі електронних звернень