A A A K K K
для людей із порушенням зору
Височанська Об'єднана Територіальна Громада
Ніжинський район Чернігівська область

Для набуття громадянства України потрібно мати сертифікат про володіння державною мовою.

Дата: 06.08.2021 11:16
Кількість переглядів: 290

Фото без опису

Для набуття громадянства України потрібно мати сертифікат про володіння державною мовою.

 

6 липня 2021 року набрали чинності положення статті 7 Закону України «Про забезпечення функціонування української мови як державної». Зазначеною статтею для набуття громадянства України передбачено обов’язок володіти державною мовою.

Відтак, саме з цієї дати разом із заявою про прийняття до громадянства України та іншими документами до Міграційної служби слід подавати також сертифікат про володіння державною мовою. Зазначена вимога  стосується осіб, які звертатимуться із заявою про прийняття до громадянства України на підставі статті 9 Закону «Про громадянство України».

Передбачено, що рівень володіння державною мовою, необхідний для набуття громадянства України, визначається Національною комісією зі стандартів державної мови. Складання відповідного іспиту здійснюється в порядку, встановленому Кабінетом Міністрів України*.

Наразі сертифікат про володіння державною мовою можна отримати після успішного складання іспиту, який організовує та проводить Національна комісія зі стандартів державної мови. 

Детальніше про те, як підготуватися до іспиту з державної мови для набуття громадянства України – у повідомленні на офіційній сторінці комісії у соціальній мережі Facebook: https://bit.ly/3l1TYjI 

 

Довідково: Постанова Кабінету Міністрів України від 14 квітня 2021 року № 409 «Про затвердження Порядку проведення іспитів на рівень володіння державною мовою».


« повернутися

Код для вставки на сайт

Вхід для адміністратора

Форма подання електронного звернення


Авторизація в системі електронних звернень