A A A K K K
для людей із порушенням зору
Височанська Об'єднана Територіальна Громада
Ніжинський район Чернігівська область

Рятувальники наголошують на важливості дотримання правил пожежної безпеки під час збору врожаю

Дата: 02.08.2021 16:39
Кількість переглядів: 238

Рятувальники наголошують на важливості дотримання правил пожежної безпеки під час збору врожаю

 

В Україні триває зернозбиральна кампанія. Зазвичай це період, коли на ланах зростає небезпека виникнення пожеж. Особливо, коли жнива припадають на найспекотніші тижні літа. Саме тому посилена увага рятувальників зосереджена на пожежній безпеці під час збирання врожаю. Фахівці ДСНС відвідують поля, де спілкуються з аграріями стосовно укомплектованості техніки відповідними засобами пожежогасіння, тощо. При цьому щодня фіксуються приклади недобросовісного відношення власників, або працівників підприємств до пожежної безпеки. Як наслідок - численні пожежі на полях.

Приміром, 28 липня о 04:25 до Служби порятунку Полтавської області надійшло повідомлення про пожежу, що виникла в тракторі «NEW HOLLAND» на полі з пожнивними залишками поблизу села Глибока Балка Решетилівської міської територіальної громади Полтавського району. 27 липня на території Херсонської області зафіксовано 17 пожеж в екосистемах. Горіли сухостої та пожнивні залишки, а на Миколаївщині 28 липня вогнеборці ліквідували пожежу пшениці на корені площею 10 га за межами с. Ольгопіль Єланецької сільської ради Вознесенського району.

Тож, з метою запобігання виникнення загорянь, дотримання правил пожежної безпеки під час жнивної кампанії, а також надання практичної допомоги в організації протипожежного захисту полів та місць зберігання врожаю, рятувальники проводять відповідні рейди.

Вогнеборці нагадали аграріям, що більшість пожеж у сільськогосподарській галузі зумовлені необережним поводженням з вогнем, випалюванням стерні та порушенням правил експлуатації машин та агрегатів.

Шановні громадяни! ДСНС звертається до працівників сільгосппідприємств та до всіх українців із проханням суворо дотримуватись правил пожежної безпеки, адже причиною пожежі в полі може стати необережно кинутий недопалок або не загашений сірник. При виявленні найменшого загоряння негайно телефонуйте за номером «101»!

 

Ніжинське районне упраравління 

ГУ ДСНС України у Чернігівській області


« повернутися

Код для вставки на сайт

Вхід для адміністратора

Форма подання електронного звернення


Авторизація в системі електронних звернень