A A A K K K
для людей із порушенням зору
Височанська Об'єднана Територіальна Громада
Ніжинський район Чернігівська область

Доводимо до відома

Дата: 24.06.2021 12:37
Кількість переглядів: 347

ДМС УКРАЇНИ

УПРАВЛІННЯ ДЕРЖАВНОЇ МІГРАЦІЙНОЇ СЛУЖБИ УКРАЇНИ

В ЧЕРНІГІВСЬКІЙ ОБЛАСТІ

БОРЗНЯНСЬКИЙ РАЙОННИЙ СЕКТОР

вул. П.Куліша, 114, м. Борзна, 16400,

тел. (04653) 2-11-86,

Е-mail:7414@dmsu.gov,ua

Код ЄДРПОУ 37804450

_____________  №  _____________

 

На                        від ___________

 

 

                   

Голові Борзнянської міської ради

Ларисі ОСАДЧУК

 

Голові Височанської сільської ради

Олегу ВАСИЛЕНКУ

 

Голові Комарівської сільської ради

Віктору БОНДАРЕНКУ

 

Голові Плисківської сільської ради

Марині ВІРКО

Доводимо до відома, що 31 грудня 2020 року набрала чинності постанова Кабінету Міністрів України від 28 грудня 2020 р. № 1364 «Про реалізацію експериментального проекту щодо реєстрації, зняття з реєстрації місця проживання в електронній формі».

Разом з цим, слід зазначити, що 28 квітня 2021 року Урядом прийнято постанову № 423 «Про внесення змін до постанови Кабінету Міністрів України від 28 грудня 2020 р. №1364» (набрання чинності – 07 травня 2021 року).

Так, положеннями постанови Кабінету Міністрів України від 28 грудня 2020 р. № 1364 «Про реалізацію експериментального проекту щодо реєстрації, зняття з реєстрації місця проживання в електронній формі» (із змінами, внесеними згідно з Постановою КМУ № 423 від 28.04.2021) (далі – Постанова КМУ № 1364), передбачається протягом двох років з дня набрання чинності цією постановою реалізувати експериментальний проект щодо реєстрації, зняття з реєстрації місця проживання осіб в електронній формі.

Для забезпечення реалізації вказаного вище експериментального проекту, Постановою КМУ № 1364 затверджено Порядок реєстрації, зняття з реєстрації місця проживання в електронній формі (далі – Порядок), який визначає процедуру подання заяви про реєстрацію, зняття з реєстрації місця проживання в електронній формі, обміну інформації між національними електронними інформаційними ресурсами, які використовуються з метою реєстрації, зняття з реєстрації місця проживання в електронній формі осіб, які можуть подати заяву, та перелік відомостей, необхідних для її подання, а також інші питання реєстрації/зняття з реєстрації.

У рамках реалізації експериментального проекту взяття на військовий облік, зняття з військового обліку призовників, військовозобов’язаних та резервістів, відомості про яких наявні в Єдиному державному реєстрі призовників, військовозобов’язаних та резервістів, здійснюється на підставі відомостей про реєстрацію, зняття з реєстрації місця проживання осіб в електронній формі, надісланих органами реєстрації через єдину інформаційну систему Міністерства внутрішніх справ до Єдиного державного реєстру призовників, військовозобов’язаних та резервістів.

 Відповідно до положень Порядку, реєстрація/зняття з реєстрації в електронній формі здійснюється виключно за бажанням особи.

Під час експериментального проекту згаданою послугою зможуть скористатися: 

- особи, що пройшли автентифікацію з використанням інтегрованої системи автентифікації, кваліфікованого електронного підпису або інших засобів електронної ідентифікації, які дають змогу однозначного встановлення особи;

- особи, які мають паспорт громадянина України у формі картки (у разі здійснення реєстрації місця проживання за адресою житла, відомості про яке внесені до Державного реєстру речових прав на нерухоме майно, та за умови, що особа є власником (співвласником) зазначеного житла або отримала електронну згоду на реєстрацію місця проживання від власника (співвласників) зазначеного житла, а також за відсутності обтяжень речових прав на зазначене житло);

- неповнолітні діти (віком від 14 до 18 років) (у разі наявності в реєстрі територіальної громади інформації про зареєстроване місце проживання батьків чи одного з них).

Заява формується заявником на Єдиному державному веб-порталі електронних послуг «Портал Дія» (далі – Портал Дія) після проходження ним автентифікації та надсилається через єдину інформаційну систему МВС до органу реєстрації, який у день надходження заяви або на наступний робочий день у разі, коли заява надійшла у неробочий час або за годину до закінчення робочого часу, здійснює реєстрацію/зняття з реєстрації або приймає рішення про відмову у реєстрації/зняття з реєстрації в установленому законодавством порядку. Така заява формується програмними засобами у довільній формі, придатній для прийняття її змісту, зокрема, відповідно до виду реєстраційної дії. У разі коли заявник не є одноосібним власником житла, у заяві також зазначається інформація про власника (співвласника) житла.

Для призовників, військовозобов’язаних та резервістів у заяві додатково зазначається окремий номер запису в Єдиному державному реєстрі призовників, військовозобов’язаних та резервістів (далі – Реєстр) (за наявності).

Електронна згода на реєстрацію місця проживання від власника (співвласників) житла зазначається у заяві під час її формування. Оплата адміністративного збору на реєстрацію/зняття з реєстрації здійснюється за допомогою програмних засобів Порталу Дія під час формування заяви перед її поданням. При цьому документ, що підтверджує сплату адміністративного збору, до заяви не додається.

Під час формування заяви отримуються/підтверджуються такі відомості:   

1) з Державного реєстру актів цивільного стану громадян – відомості про дату видачі свідоцтва про народження, найменування органу, який його видав, та про батьків чи одного з батьків, якщо заяву подає неповнолітня особа;

2) з Державного реєстру речових прав на нерухоме майно – відомості про право власності на житло, обтяження речових прав на житло;

3) з Єдиного державного демографічного реєстру (через єдину інформаційну систему МВС) – відомості про дійсність унікального номеру запису у зазначеному Реєстрі та паспорта громадянина України у формі картки;

4) з Єдиного державного реєстру призовників, військовозобов’язаних та резервістів (далі – Реєстр) – відомості про окремий номер запису в Реєстрі (після запровадження інформаційної взаємодії).

Також варто звернути увагу, що формування заяви припиняється або її подання блокується за допомогою програмних засобів Порталу ДІЯ, якщо зазначені у заяві відомості: не підтверджуються відомостями зазначених вище 3 реєстрів; надані не в повному обсязі (у тому числі у разі, коли відсутні відомості про оплату адміністративного збору або не надано електронної згоди власника (співвласників) житла); не узгоджуються між собою.

Відповідальність за достовірність відомостей, що містяться в заяві, несе заявник.

Принагідно також інформуємо, що пунктом 3 Постанови КМУ № 1364 внесено відповідні зміни у додаток 6 (заява про реєстрацію місця проживання), додаток 7 (заява про реєстрацію місця проживання малолітньої дитини), додаток 11(заява про зняття з реєстрації місця проживання) до Правил реєстрації місця проживання, затверджених постановою Кабінету Міністрів України від 2 березня 2016 р. № 207.

 

 

Завідувач                                                                       Галина ТОЛОЧКО    

 

 

 

 

 

 

 

 

Олеся ОСТАПЕНКО  (04653)2-11-86


« повернутися

Код для вставки на сайт

Вхід для адміністратора

Форма подання електронного звернення


Авторизація в системі електронних звернень