A A A K K K
для людей із порушенням зору
Височанська Об'єднана Територіальна Громада
Ніжинський район Чернігівська область

Задля уникнення надзвичайних подій за участю дітей, рятувальники закликають батьків дбати про добробут та безпечне дозвілля малечі!

Дата: 11.06.2021 10:34
Кількість переглядів: 211

 

Задля уникнення надзвичайних подій за участю дітей, рятувальники закликають батьків дбати про добробут та безпечне дозвілля малечі!

 

Надзвичайні події за участю дітей, на жаль, трапляються досить часто. Рятувальники повсякчас акцентують увагу дорослих на тому, що саме від їхньої відповідальності та пильності залежить здоров'я, життя та безпека неповнолітніх. Та чи завжди батьки зважають на подібні попередження й застереження, чи приділяють достатню увагу роз'яснювальним бесідам з дітьми щодо потенційних небезпек, чи належним чином самі дотримуються правил безпеки життєдіяльності?..

Фахівці Служби порятунку вкотре закликають дорослих стежити за своїм чадом, щоб уникнути прикрих, а нерідко й трагічних подій, за участю дітей! 

Так, наприклад, 8 червня на Дніпропетровщині у місті Покров рятувальники залучалися до вилучення з каналізаційного колектора тіла загиблого хлопчика 2012 року народження, якого поліція розшукувала кілька днів. Обставини події встановлюють співробітники поліції.

А на Київщині днями під час ліквідації пожежі житлового будинку в місті Сквира вогнеборцями було виявлено тіло загиблого хлопця 2008 року народження.

Допомога рятувальників з міста Кропивницький знадобилась дівчині 2004 року народження, яка не змогла самостійно зняти каблучку з вказівного пальця. Надзвичайники прибули на місце події та, застосувавши спецобладнання, звільнили палець дівчини від каблучки.

Шановні громадяни! Вогнеборці закликають дорослих дбати про добробут своїх дітей та змалечку прищеплювати їм відповідальне ставлення до поводження з вогнем, поблизу водойм, у разі виявлення невідомих предметів тощо. Особливої актуальності це набуває під час літніх канікул, коли діти нерідко самі лишаються вдома та самотужки влаштовують своє дозвілля.

Візьміть до уваги такі рекомендації:

  • не забувайте, що найкращим способом навчання дітей є власний позитивний приклад;

  • встановіть з дитиною довірливі стосунки, щоб вона розповідала вам про свої наміри та дослухалася до ваших рекомендацій та застережень;

  • поясніть малечі, що таке легкозаймисті, колючі, ріжучі, вибухонебезпечні і вогнепальні предмети і яку небезпеку вони несуть;

  • розкажіть дитині про можливі "вуличні" загрози та небезпеки, застерігайте її від самостійного відвідування потенційно небезпечних місць (водойм, кар’єрів, поблизу залізниці тощо);

  • окресліть дитині коло людей, до яких вона може в разі потреби звернутися за допомогою;

  • не залишайте малолітніх дітей самих вдома;

  • дотримуйтеся правил безпечної життєдіяльності, щоб зберегти власне життя та здоров’я, а також вашої дитини.

Пам’ятайте, саме від вас залежить безпека та добробут вашої дитини!

 

Ніжинське районне управління

ГУ ДСНС України у Чернігівській області


« повернутися

Код для вставки на сайт

Вхід для адміністратора

Форма подання електронного звернення


Авторизація в системі електронних звернень