A A A K K K
для людей із порушенням зору
Височанська Об'єднана Територіальна Громада
Ніжинський район Чернігівська область

Порушення правил пожежної безпеки у житловому секторі призводить до смертельних випадків та травмування громадян під час пожеж!

Дата: 04.06.2021 15:58
Кількість переглядів: 306

Порушення правил пожежної безпеки у житловому секторі призводить до смертельних випадків та травмування громадян під час пожеж!

 

Надворі вже літо, але рятувальники постійно виїжджають на пожежі у житловому секторі, які виникають через необережне поводження громадян з вогнем, а також унаслідок нехтування елементарними правилами пожежної безпеки.

Так, у житловому секторі України від початку року сталося 12 369 пожеж, і лише минулої доби, 3 червня, рятувальники залучалися до ліквідації 43 займань у приватному секторі.

Так, у Дніпропетровській області 4 червня о 05:44 сталася пожежа у приватному будинку в Інгулецькому районі міста Кривий Ріг. По прибуттю до місця виклику вогнеборці приступили до гасіння пожежі, що виникла в одноповерховому житловому будинку та вогонь поширився на всю площу даху. Під час пожежі співробітники ДСНС виявили обгоріле тіло власника будинку та тіло жінки. Пожежу локалізовано о 06:30 та ліквідовано о 07:15.

В Івано-Франківській області 4 червня о 02:55 сталася пожежа житлового будинку на площі близько 80 м.кв., в селі Устеріки, Верховинського району. Вогнеборці приборкали займання, запобігши перекиданню полум'я на сусідній житловий будинок та поруч розташовані господарські будівлі. Пожежу було локалізовано о 03:31, а о 03:40 – ліквідовано.

Водночас на Житомирщині 4 червня о 00:39 за екстреним номером «101» надійшло повідомлення про пожежу в приватному житловому будинку, що в м. Коростень. На місце події було негайно скоординовано два чергових відділення рятувальників. По прибуттю в будинку спостерігалась сильна задимленість. У ході гасіння в оселі були виявлені тіла двох чоловіків – батька та сина, 1945 та 1981 р.н. відповідно. Крім того, із попереднім діагнозом отруєння чадним газом госпіталізовано до Коростенської міської лікарні їхнього знайомого, який заходив до них у гості. Коли розпочалась пожежа, він зміг покинути будинок самостійно ще до прибуття рятувальників. О 00:47 пожежу локалізували та о 02:10 ліквідували. Внаслідок пожежі знищено диван, пошкоджено домашні речі в кімнаті. Попередня причина займання – необережність під час паління.

На Кіровоградщині 3 червня о 00:26 надійшло повідомлення про займання 20 м2 домашніх речей у приватному житловому будинку в м. Кропивницький. О 00:56 пожежу було локалізовано та о 02:14 – ліквідовано. На щастя, обійшлося без жертв.

Днем раніше в Миколаївській області до Служби порятунку надійшло повідомлення про пожежу житлового будинку на території садового товариства “Флора” в с. Лупареве, Галицинівської об'єднаної територіальної громади, Миколаївського району. Вогнеборці оперативно ліквідували пожежу на площі 30 кв. м. Внаслідок горіння вогнем знищено дах будинку. Вогнеборцями недопущено розповсюдження полум’я на більшу площу. Імовірною причиною займання стало порушення правил пожежної безпеки при експлуатації печі.

Шановні громадяни! Будьте вкрай обережними, дбайте про належний протипожежний стан власних помешкань, будьте відповідальними та наполегливо дотримуйтеся рекомендацій фахівців, а саме:

  • не паліть у ліжку;

  • слідкуйте за станом та справністю електромережі;

  • у разі виходу з приміщень не залишайте увімкненими телевізори, праски тощо;

  • не залишайте дітей без нагляду та не дозволяйте їм бавитися сірниками;

  • намагайтеся уникати перевантаження електричних мереж, не вмикайте одночасно побутові електроспоживачі великої потужності;

  • використовуйте пічне опалення та прилади для обігріву, дотримуючись правил пожежної безпеки.

При виникненні пожежі чи іншої надзвичайної події негайно викликайте Службу порятунку за номером «101»!

 

Ніжинське районне упраравління 

ГУ ДСНС України у Чернігівській області


« повернутися

Код для вставки на сайт

Вхід для адміністратора

Форма подання електронного звернення


Авторизація в системі електронних звернень