A A A K K K
для людей із порушенням зору
Височанська Об'єднана Територіальна Громада
Ніжинський район Чернігівська область

З початку року піротехніки ДСНС України вилучили та знищили понад 11 тисяч вибухонебезпечних предметів

Дата: 06.04.2021 14:56
Кількість переглядів: 262

Піротехнічні підрозділи ДСНС України щодня проводять роботи щодо обстеження території країни, виявлення, вилучення та знищення вибухонебезпечних предметів часів минулих війн. Лише впродовж минулої доби, 5 квітня, здійснено 96 виїздів, під час яких виявлено 343 боєприпасів.

Зокрема, фахівці групи піротехнічних робіт аварійно-рятувального загону спеціального призначення ГУ ДСНС України у Дніпропетровській області двічі залучались до робіт зі знешкодження застарілих боєприпасів. Так, під час прогулянки, на відкритій місцевості за межами села Вільне Криворізького району чоловік знайшов застарілу мінометну міну калібру 82 мм. Під час проведення земельних робіт в полі неподалік села Тритузне Солонянського району також виявили застарілу мінометну міну калібру 82 мм. Піротехніки знешкодили виявлені боєприпаси шляхом контрольованого підриву. Територію за обома адресами ретельно обстежено, додаткових вибухонебезпечних предметів не виявлено.

Піротехніки 2 Спеціального центру швидкого реагування ДСНС України (м. Дрогобич) продовжують роботи із вилученння та знищення вибухонебезпечних предметів на території Львівської областіТак, упродовж вихідних днів та понеділка було вилучено та знищено 10 одиниць вибухонебезпечних предметів, а саме: артилерійський снаряд калібру 75-мм, артилерійський снаряд калібру 105-мм, та мінометну міну калібру 81 мм у с. Пониковиця, Золочівського району; артилерійський снаряд калібру 100-мм у с. Соколя Золочівського району; артилерійський снаряд калібру 76-мм у с. Романів Перемишлянського району; 2 одиниці артилерійських снарядів калібру 105-мм у с. Варяж Червоноградського району.2 одиниці артилерійський снарядів калібру 122-мм та артилерійський снаряд калібру 152-мм вилучено у м. Львові по вул. Лукасевича.

Крім того тривають роботи щодо розмінування звільнених територій Донецької та Луганської областей. Так, упродовж 5 квітня підрозділами ДСНС України на території Донецької області, де проводиться ООС, було обстежено 2,28 га території та виявлено і вилучено 114 ВНП.

Загалом, з початку року піротехнічні підрозділи ДСНС вилучили та знищили 11 тис. 430 вибухонебезпечних предметів, у тому числі, 19 авіаційних бомб.

Тож, з метою попередження нещасних випадків серед населення в разі виявлення вибухонебезпечних предметів, Державна служба України з надзвичайних ситуацій вкотре звертається до громадян з проханням дотримуватися правил безпечного поводження з вибухонебезпечними або невідомими предметами!

Категорично забороняється:

  • торкатися підозрілого предмету або пересувати його;

  • заливати його рідинами, засипати ґрунтом або чимось його накривати;

  • здійснювати на підозрілий предмет звуковий, світловий, тепловий чи механічний вплив, адже практично всі вибухові речовини чутливі до механічних, звукових впливів та нагрівання;

  • намагатися самостійно знешкоджувати знахідку.

Пам'ятайте, що у разі виявлення вибухонебезпечних предметів необхідно відразу повідомити про це за номером «101» або «102» та ні в якому разі не намагатися самостійно ідентифікувати знайдені боєприпаси.

Борзнянський районний сектор

УДСНС України у Чернігівській області

 


« повернутися

Код для вставки на сайт

Вхід для адміністратора

Форма подання електронного звернення


Авторизація в системі електронних звернень